Wie & waarom

MeganmeetHi! Mijn naam is Megan. Ik ben 26 jaar en op 9 mei 1997 kreeg ik de diagnose diabetes type 1. Op internet lees ik veel over diabetes type 1 bij jonge kinderen en diabetes type 2 op oudere leeftijd. Zelf heb ik weinig kunnen vinden over mensen met diabetes type 1 in de periode daartussen. Dit is een van de redenen waarom ik mijn ervaringen wil delen door middel van een blog. Ook ben ik vorig jaar in contact gekomen met andere diabeten van mijn leeftijd. Contact met andere diabeten wilde ik voorgaande jaren niet. Nu vind ik het ontzettend fijn om mensen te kennen die zich vaak hetzelfde voelen als ik en ik kom graag in contact met meer diabeten. Het is bijzonder om te zien hoe iedere diabeet anders met de diabetes omgaat en iedereen een andere behandeling nodig heeft.

Toen ik zes jaar was ging ik verhuizen met mijn ouders en broertje. Helaas heb ik weinig van deze verhuizing meegekregen. Tijdens de verhuizing was ik vaak moe, moest ik vaak naar de wc en dronk ik erg veel. Wanneer ik bij mijn oma was vroeg ik altijd netjes iets te drinken, maar nu had ik zo’n dorst dat ik zelf drinken uit de koelkast pakte. Dat was niets voor mij. Mijn ouders besloten met mij naar het ziekenhuis te gaan en daar had ik een bloedsuiker van 32 mmol/l. Ik werd direct opgenomen en na twee weken kwam ik thuis in het nieuwe huis, mét diabetes.

20 jaar later woon ik op mijzelf, heb ik een uitdagende baan op kantoor en sport ik graag. Bodypump vind ik heerlijk om wekelijks te doen in de sportschool, maar onderwater ben ik ook graag aan het genieten van het mooie onderwaterleven (in binnen- én buitenland!) met mijn duikuitrusting aan. Natuurlijk doe ik ook graag leuke dingen met vrienden en vriendinnen.

In mijn blog zal ik terugkijken op moeilijke en makkelijke momenten met diabetes, beschrijven hoe het nu met mij gaat en vooruitkijken naar de toekomst. Ook schrijf ik regelmatig een blog over een ander onderwerp waarin ik mijn ervaringen deel, maar ook tips geef. Ik hoop dat je het interessant vind!

Met deze blog hoop ik mijn ervaringen te kunnen delen met meerdere diabeten, maar ook met alle andere mensen die mijn ervaringen willen lezen. Daarnaast vind ik het fijn om één en ander van mij af te kunnen typen.

Berichtjes, vragen, opmerkingen, suggesties etc. kun je achterlaten in het gastenboek en lees/beantwoord ik met plezier. Stuur je liever een persoonlijk berichtje dan kan dat naar diabetesweetjes@outlook.com.

BELANGRIJK: De informatie op deze site is gebaseerd op wat ik geleerd en ervaren heb. Voor feitelijke informatie verwijs ik jullie graag door naar officiële diabetessites waar artsen, onderzoekers en andere geleerden informatie delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*