Eerste eetverslag

By | 17 november 2015

Na een kleine vier uur slaap ging de wekker vanochtend om zeven uur. Hoewel ik gisteren iets na twaalven ’s nachts mijn laptop weg deed om iets te gaan eten & drinken (door lage bloedsuiker), insuline te spuiten en slapen, deed ik er drie uur over om in slaap te vallen. Ik kon echt mijn draai niet vinden. Hoe ik de dag verder ben doorgekomen zal ik beschrijven in deze blog.

Gisterenavond een glas sinaasappelsap en een fruitkick uit de kast gehaald om de iets te lage bloedsuiker op te vangen. Het moeten eten en drinken is lang niet altijd fijn. ’s Avonds snoep ik graag, dus als ik voor het slapen dan nog iets MOET eten heb ik echt geen honger. Een fruitkick is een reep die niet heel groot is en toch 25 langwerkende koolhydraten bevat, prima voor hypo’s.

Ik werd ’s ochtends ontzettend moe wakker. Mijn bloedsuiker was netjes, 7.8, dus daar lag het niet aan. Alleen in plaats van 7 uur slaap had ik een kleine vier uur slaap gehad. Op m’n linkerzij lag ik niet lekker, rechts ook niet, op m’n buik al helemaal niet en toen maar op m’n rug blijven liggen. De sensor is niet groot, maar ik voel hem steeds omdat ik het niet gewend ben en er steeds aan denk. Nog een tijd blijven snoozen, maar daar kreeg ik nog meer slaap van. Toen moest ik opschieten om naar mijn werk te gaan.

Zoals ik beschreef in de blog van gisteren moet ik ieder moment van de dag bijhouden wanneer ik eet, bloedsuiker meet en insuline spuit. De tijd, het aantal koolhydraten en activiteiten/bijzonderheden moet ik daar ook bij schrijven. Hieronder is het eetverslag van vandaag. Nu is alles nog “nieuw”, viel het nog mee en heb ik alles heel netjes bijgehouden. Ik ben benieuwd hoelang ik dit volhoud. Deze gegevens schrijf ik normaal gesproken niet op, maar ik denk er wel aan. Ook moet ik altijd weten wat ik later op de dag nog ga doen, zodat ik mijn insuline daarop van te voren kan aanpassen.

DSC_0008.JPG

Ik had een dag zoals hoe het de afgelopen tijd gaat. Perfect voor de sensormeting. Er komt een hypo in voor (3.9) en een iets hogere waarde (10.8), maar geen hyper (>15). Heel af en toe heb ik nog een hyper, maar die is dan vaak verklaarbaar door te veel eten of te weinig insuline gespoten. Wel heb ik de afgelopen tijd dagelijks last van een hypo (<4), zo ook vandaag. Rond 17 uur had ik ook een hypo, deze heb ik niet gemeten en ben op mijn gevoel afgegaan, dat doe ik ook vaak.

Over de eerste dag heb ik weinig te klagen, behalve dat ik de sensor wel al zat begin te worden en ik iets meer had willen slapen…..

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*